Ministrul Apararii Nationale pleaca in Coreea de Sud

[ad_1]

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, va efectua, în intervalul 22- 25 septembrie, o vizită oficială în Republica Coreea.

Așa cum a transmis ministerul de resort, în program sunt incluse discuții bilaterale cu omologul sud-coreean, prilej cu care va fi semnată o Scrisoare de intenție prin care vor fi stabilite reperele încheierii unui Acord-cadru de cooperare în domeniul apărării între cele două țări.

Cei doi miniștri vor aborda tematici referitoare la situația internațională de securitate, la perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizațiilor internaționale, cadru asigurat de statutul Republicii Coreea de partener al Alianței Nord-Atlantice, și la sprijinul acordat Ucrainei.

De asemenea, ministrul Dîncu va avea întâlniri cu ministrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare, cu președintele Comisiei pentru Apărare Națională și va vizita expoziția de tehnică şi armament DefExpo Korea 2022.

Pe agenda oficială figurează, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de români din Republica Coreea și vizitarea „War Memorial of Korea”.

Articolul Ministrul Apararii Nationale pleaca in Coreea de Sud apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link