Cum te ajută Brain Mapping și unde mergi în București (P)

1665510920_brainmapping.jpeg

[ad_1]

Există situații în care ai nevoie de o evaluare aprofundată a modului în care funcționează creierului fie pentru reevaluarea unui diagnostic sau, în fază inițială, pentru stabilirea unui plan de terapie.  Brain Mapping și poți face această evaluare în București, în cabinetul de psihoterapie Aida Ivan.

În continuare descriem ce este brainmap, în ce constă,

Ce este, de fapt,  Brain Mapping?

Brain Mapping este un mod de evaluare și diagnostic al creierului, cel mai evoluat  instrument care poate susține activitatea unui terapeut, a unui neurolog, psiholog sau a oricărui specialist care lucrează în domeniul sănătății mintale. În plus, este baza care ajută să stabilească un plan de terapie neurofeedback. 

În ce constă evaluarea brain mapping?

După o discuție cu terapeutul – evaluator, discuție care are și rolul de acomodare, clientului care vine pentru brain mapping i se aplică electrozi pe cap, scalp. Similar neurofeedback, aceștia au rolul de a ”citi” impulsuri electrice, nu sunt emițători.

Pe durata evaluării, clientului i se dau diferite sarcini (să citească un text, să asculte un text, să își imagineze o schimbare etc).

Evaluarea propriu zisă durează 30- 45 minute, urmată de interpretare și explicare.  Etapele sunt cele de mai jos.

  • Completarea unui chestionar ( o auto-evaluare);
  •  Testarea Brain mapping;
  • Întocmirea raportului și explicarea acestuia.

De ce să mergi pentru Brain Mapping?

Înainte de toate este pentru a te cunoaște mai bine. Vezi real ce se întâmplă în creierul tău, nu doar interpretezi, presupui sau intuiești, iar în cazul terapiei beneficiezi de un plan aplicat nevoii tale.

Avantajele Brain Mapping:

  • Evidențierea ariilor corticale care nu funcționează optim. Astfel, prin terapie, se poate restabili  starea emoțională,  capacitatea de concentrare, focusul, somnul, învățarea etc;
  • Identificarea problemelor specifice fiecărei arii corticale;
  • În cazul în care e nevoie de tratament se pot evidenția informații care ajută la stabilirea unei noi scheme de tratament;
  • Ajută la înțelegerea cauzei pentru care eventualele intervenții anterioare nu au ajutat.
  •  Este un pas premergător pentru a stabili un plan de antrenament neurofeedback, psihoterapie sau alte forme de terapie.

Este general recomandat brain mapping înainte de neurofeedback?

Nu pentru toate situațiile se recomandă brain mapping înainte de terapie. Pentru copiii cu autism nu se recomandă brain mapping deoarece, pe de o parte,acestora le este greu sa urmeze instrucțiunile clare ale evaluarii, iar pe de altă parte deoarece în acest caz știm exact care este cauza și care sunt protocoalele de lucru. Brain mapping-ul in acest caz nu ne oferă nicio informație cu adevărat utila.

Pentru ce alte motive ai putea alege brain mapping?

Aflăm de la echipa de terapeuți AidaIvan.ro că progresiv mai mulți clienți solicită brain mapping din curiozitate. Tu ești curios cum funcționează creierul tău?

Poți să te programezi pe AidaIvan.ro pentru Brain Mapping. E în București.

Articolul Cum te ajută Brain Mapping și unde mergi în București (P) apare prima dată în Prahova Medicala – informatii din domeniul medical din Prahova.

[ad_2]

Source link