Beneficiile aplicării dezinfectanților acasă și la birou (P)
[ad_1]
Pandemia de COVID-19 a schimbat semnificativ modul în care trăim și ne desfășurăm programul de zi cu zi. Cu confuzie și teamă în mintea tuturor, a existat o informație care a rămas aceeași. Adică să vă dezinfectați spațiile folosind dezinfectanți cu aviz !
Dezinfectat vs. Igienizat
Înainte de a analiza beneficiile pe care le pot oferi dezinfectanții, este important să rețineți diferența dintre suprafețele care sunt dezinfectate și cele care sunt igienizate.
Există o concepție greșită comună că cele două sunt interschimbabile, dar cu siguranță nu este cazul. În timp ce igienizarea reduce numărul de germeni de pe o suprafață, dezinfectarea ucide și elimină germenii care apar pe suprafețe.
Igienizarea este un proces mai rapid, iar dezinfectarea durează puțin mai mult timp. Odată aplicat dezinfectantul, uneori acesta trebuie să stea pe suprafață timp de cel puțin 3-4 minute, în unele cazuri și până la zece minute, pentru a fi eficient.
Ambele metode sunt folosite pentru a oferi siguranță și a preveni răspândirea germenilor, dar dezinfectarea este o abordare mai minuțioasă.
Înainte ca procesul de dezinfectare să poată începe, spațiul de lucru trebuie ordonat și curățat, astfel încât să puteți obține o eficacitate maximă a procesului de dezinfectare.
Reduce riscul de infecție
Curățarea și dezinfectarea regulată a suprafețelor cu contact intens/frecvent ajută la prevenirea răspândirii COVID-19 si a altor infecții similare.
Studiile au arătat că virusul ce produce COVID-19 poate supraviețui pe suprafețe timp de două până la trei zile. Dezinfectarea regulată poate reduce riscul de a contracta și/sau de a răspândi boala.
Îmbunătățește sănătatea mentală
S-a dovedit că dezordinea poate avea un impact negativ asupra sănătății mentale. Deoarece primul pas în dezinfectarea spațiului este eliminarea dezordinii (in vederea realizarii actiunii de dezinfectare), contribuiți implicit la scăderea nivelului de stres.
A avea un spațiu curat și dezinfectat este important atât acasă, pentru a vă putea relaxa și a vă odihni bine, cât și la locul de muncă, pentru a vă simți confortabil și a fi productiv.
Siguranță pentru toți
Deoarece oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului la locul de muncă, menținerea siguranței afacerii voastre este o necesitate.
Dezinfectarea la locul de muncă aduce beneficii tuturor, oferind un mediu sigur, fără germeni. Prin curățarea și dezinfectarea blaturilor, birourilor, mânerelor ușilor și telefoanelor, veți aduce beneficii semnificative vieții celor din jur. De asemenea, ajută la atenuarea problemelor de sănătate, cum ar fi alergiile, virusul gripal și alte boli respiratorii.
Casa și locul de muncă sunt locurile în care oamenii petrec cel mai mult timp. Deci, pe lângă păstrarea unui mediu de lucru sigur, este important să duceți procesul de dezinfectare cu un pas mai departe și să vă protejați și locuința de orice virusuri.
Mergând acum și în extrema medicală, scopul curățării și igienizării în întregul spital este, mai presus de orice, crearea unui mediu plăcut și sigur atât pentru profesioniștii din domeniul sănătății, cât și pentru pacienți. În acest fel, toate părțile interesate contribuie la reducerea încărcăturii microbiene prezente pe suprafețe și a riscului de transmitere a infecțiilor asociate asistenței medicale.
O curățare bună nu este o activitate izolată. În primul rând, igienizarea trebuie înțeleasă ca un set de practici care contribuie la scopul de a asigura un mediu curat, lipsit de potențiali contaminanți. Materialele nedorite trebuie îndepărtate de pe suprafețe și podele. Aceasta include materia organică, reziduurile chimice și microorganismele. Reziduurile rămase nu trebuie să prezinte amenințări la adresa calității și siguranței pacienților sau profesioniștilor.
În ciuda acestui fapt, o serie de factori pe care adesea nu suntem în măsură să-i controlăm înseamnă că unele locuri continuă să fie contaminate sau infectate în spitale. Acestea necesită utilizarea altor metode de dezinfectare. Conform unor studii, curățarea și igienizarea corespunzătoare elimină între 80 și 85% din microorganismele prezente. Dacă aplicăm un dezinfectant suprafețe după curățare, acest procent poate crește, însemnând eliminarea a până la 90-95% din microorganisme.
Utilizarea oricăruia dintre aceste procese de dezinfecție/ bio-decontaminare este direct proporțională cu siguranța pacienților și a profesioniștilor, având în vedere reducerea inerentă a expunerii la agenți potențial infecțioși. Pacienții trebuie să poată observa cele mai bune condiții de igienă și curățenie în spitale, fiind un factor de satisfacție important. Acest lucru se traduce printr-un sentiment de încredere, care ajută adesea la recuperarea persoanelor bolnave.
Înainte de a începe procesul de dezinfecție a dispozitivelor medicale, trebuie clarificate principiile generale de curățare – dezinfectare și câteva definiții cheie.
Curățarea este primul pas care implică îndepărtarea materialului biologic contagios, a prafului și a murdariei de pe o suprafață care trebuie dezinfectată. Acest lucru se realizează manual sau mecanic folosind apă cu detergenți sau produse enzimatice. După îndepărtarea materialului fizic, a doua etapă este dezinfecția.
Dezinfecția este procesul de îndepărtare a organismelor producătoare de boli, astfel încât să facă un instrument sigur pentru manipulare. Un exemplu ar fi plasarea instrumentelor medicale într-o mașină de spălat, un sterilizator ce folosește dezinfectant instrumentar. Prin definiție, dezinfecția sugerează utilizarea unui agent care inactivează aproape toate microorganismele producătoare de boli, dar este posibil să nu obțină aceeași reducere a nivelurilor de contaminare microbiană ca și sterilizarea.
Sterilizarea este un proces folosit pentru a elimina microorganismele de pe orice obiect, inclusiv virusurile și sporii bacterieni. Deoarece sterilizarea tuturor articolelor folosite pentru îngrijirea pacientului nu este necesară, politicile de asistență medicală trebuie să identifice pe baza unor anchete clare, dacă este nevoie de curățare, dezinfecție sau sterilizare. Dezinfecția îndepărtează majoritatea bacteriilor, dar sterilizarea îndepărtează toate microorganismele bune și rele. Sterilizarea este foarte comună în mediile medicale, în timp ce dezinfecția poate avea loc în gospodării, întreprinderi și școli. Folosind produsele precum gel dezinfectant mâini profesional de la klintensiv.ro, toată lumea este în siguranță!
Articolul Beneficiile aplicării dezinfectanților acasă și la birou (P) apare prima dată în Prahova Medicala – informatii din domeniul medical din Prahova.
[ad_2]
Source link